Euromatrica foglalás

A képen teherautó rendszámtáblával. A rendszámtábla országos része kiemelve

A jármű nyilvántartásba vételének országa

Válassza ki annak az országnak az országkódját, ahol a gépjárművet nyilvántartásba vették. Az országkód a rendszámtáblán is szerepel.

A regisztrációs papírt ábrázoló kép kiemelt rendszámtábla országgal

X

Jármű rendszámtábla

Kérjük, adja meg a rendszámot pontosan úgy, ahogy az a járműkártyán/jogosítványon szerepel.

A teherautót ábrázoló kép kiemelt rendszámmal

X

Tengelyosztály

Kérjük, válassza ki a tengelyosztályt az autópályán használt tehergépkocsi vagy tehergépkocsi-pótkocsi kombináció összes tengelyének száma szerint. Ehhez egyszerűen adja össze a teherautó és a pótkocsi(k) tengelyeinek számát. Kérjük, vegye figyelembe: A megemelt tengelyek nem kizártak, és azokat hozzá kell adni.

Egy teherautó oldalnézetét ábrázoló kép kiemelt tengelyekkel

X

Emissziós osztály

Kérjük, válassza ki gépjárműve emissziós osztályát. A emissziós osztályt a járművének forgalmi engedélyében találja meg. Nincs Euronormája a járművének forgalmi engedélyében? Akkor a következő táblázat érvényes:
Emissziós osztályAz első engedély
dátuma
Euro 0- 1992.30.06.
Euro 11992.01.07. - 1995.30.09.
Euro 21995.01.10.1995 - 2000.30.09.
Euro 32000.01.10. - 2005.30.09.
Euro 42005.01.10. - 2008.30.09.
Euro 5 és EEV*2008.01.10. - 2012.31.12.
Euro 6 vagy kevésbé szennyezőod 2013.01.01. -
* EEV = Enhanced Environmental friendly Vehicle
Egy teherautó képe kibocsátási és forgalmi engedéllyel

X

Től érvényes

Től érvényes

Kérjük, adja meg annak az időszaknak a kezdőnapját, amelyben az útdíjköteles utakat használni kívánja. Az érvényesség a foglalással kezdődik. A jövőbeni időszakok esetében az érvényesség az első nap 0.00 órakor kezdődik.

X

Érvényes a következő időpontig

Érvényes a következő időpontig

Kérjük, adja meg annak az időszaknak a végét, amelyben az útdíjköteles utakat használni kívánja. Az érvényességi idő legalább 1 naptári nap és legfeljebb 1 év. Az érvényesség az érvényesség utolsó napján 24:00 órakor ér véget.

X

 


Megjegyzés: Dánia Kilépés 2025

2025. január 1-jén Dánia az Euromatricáról a nehéz tehergépjárművek kilométer-alapú útdíjára tér át. Az új adóval kapcsolatos további információkat a www.vejafgifter.dk/en oldalon talál. E változás következtében 2024. december 31. után Dániában már nem lesz szükség Euromatricára.

 

A többi Euromatrica-tagállamban: Luxemburgban, Hollandiában és Svédországban továbbra is szükség van Euromatricára a nehéz tehergépjárművek esetében.


Regisztráció és elfogadás

Az Euromatrica lekötéséhez nem kell fiókot létrehoznia. Az Euromatrica elektronikusan kerül tárolásra, így nincs szükség további papíralapú dokumentumok hordozására. Az Euromatrica úthasználati díjat takar. A legalább 12 tonna össztömegű nehéz tehergépjárműveknek az Euromatrica-országokban (Dánia, Luxemburg, Hollandia és Svédország) az autópályák és fizetős autópályák használatához Euromatricát kell vásárolniuk. Az Euromatrica-országok nevében az AGES felel az Euromatricák értékesítéséért. Az Euromatricát minden Euromatrica-országban elfogadják. Ezért még akkor is csak egy érvényes Euromatrica szükséges, ha Ön több Euromatrica-országon utazik keresztül.


Elfogadott fizetési módok

  • Üzemanyag- és flottakártyák

    AS24, Circle K, DKV, Esso, euroShell, eurotoll sas, EUROTRAFIC, Eurowag, LogPay, Mercedes ServiceCard, Multi Service Tolls, OMV, PLOSE, Ressa, TotalEnergies, TSI Global Star, UTA

  • Hitelkártyák

    Mastercard és VISA