Naročilo evrovinjete

Slika prikazuje tovornjak z registrsko tablico. Del registrske tablice, ki označuje državo, je poudarjen.

Država registracije vozila

Izberite kodo države, v kateri je vaše vozilo registrirano. Koda države je navedena tudi na vaši registrski tablici.

Slika prikazuje registracijski papir s poudarjeno državo registrske tablice

X

Registrska oznaka vozila

Vnesite registrsko oznako točno tako, kot je napisana v homologaciji/prometnem dovoljenju vozila.

Slika prikazuje tovornjak s poudarjeno registrsko številko

X

Razred osi

Izberite razred osi glede na skupno število osi vašega tovornega vozila ali kombinacije vozila in polpriklopnika, ki jo boste uporabljali na avtocestah. Enostavno preštejte število osi tovornega vozila in priklopnika/-ov. Prosimo, upoštevajte: Dvižne osi niso izključene in jih je treba prišteti.

Slika prikazuje stranski pogled na tovornjak s poudarjenimi osmi

X

Emisijski razred

Izberite emisijski razred vašega vozila. Emisijski razred najdete na homologacijskem listu ali v prometnem dovoljenju vašega vozila.V vašem prometnem dovoljenju ni navedbe emisij po Euronorm? Potem velja naslednja tabela:
Emisijski razredDatum prve
registracije
Euro 0do 30.06.1992
Euro 101.07.1992 - 30.09.1995
Euro 201.10.1995 - 30.09.2000
Euro 301.10.2000 - 30.09.2005
Euro 401.10.2005 - 30.09.2008
Euro 5 in EEV*01.10.2008 - 31.12.2012
Euro 6 ali nižje emisijeod 01.01.2013
* EEV = Enhanced Environmental friendly Vehicle
Slika tovornjaka z emisijami in registrskim dokumentom

X

Veljavna od

Veljavna od

Vnesite začetni datum veljavnosti, od katerega dalje želite uporabljati ceste, za katere je obvezno plačilo cestnine. Vinjeta začne veljati od trenutka naročila dalje. Če naročite vinjeto z začetkom veljavnosti v prihodnosti, prične ta veljati ob 0.00 uri na začetni dan.

X

Veljavna do

Veljavna do

Vnesite končni datum veljavnosti, do katerega dalje želite uporabljati ceste, za katere je obvezno plačilo cestnine. Obdobje veljavnosti je najmanj 1 koledarski dan in največ 1 leto. Veljavnost vinjete poteče ob 24.00 uri na zadnji dan veljavnosti.

X

 


Upoštevajte: Danska Exit 2025

Danska bo 1. januarja 2025 prešla z evrovinjete na cestni davek za težka tovorna vozila, ki bo temeljil na prevoženih kilometrih. Več informacij o novem davku najdete na spletni strani www.vejafgifter.dk/en. Zaradi te spremembe evrovinjeta na Danskem po 31. decembru 2024 ne bo več potrebna.

 

V drugih državah članicah Eurovinjete: Luksemburg, Nizozemska in Švedska je evrovinjeta za težka tovorna vozila še vedno potrebna.


Registracija in veljavnost

Preden naročite Evrovinjeto ni treba ustvariti računa. Evrovinjeta je elektronsko shranjena, zato ni treba s seboj nositi tiskanih dokumentov. Evrovinjeta se uporablja za plačilo uporabe cest. Tovorna vozila z bruto težo najmanj 12 ton morajo uporabljati Evrovinjeto pri uporabi avtocest in cest s cestnino v državah, ki uporabljajo Evrovinjeto (Danska, Luksemburg, Nizozemska in Švedska). Po naročilu držav, uporabnic Evrovinjete, je družba AGES pooblaščena za prodajo Evrovinjet. Evrovinjeta velja v vseh državah, ki uporabljajo Evrovinjeto. Torej tudi če potujete skozi več držav, ki uporabljajo Evrovinjeto, potrebujete le eno veljavno Evrovinjeto.


Veljavna plačilna sredstva

  • Kartice za nakup goriva in kartice flot

    AS24, Circle K, DKV, Esso, euroShell, eurotoll sas, EUROTRAFIC, Eurowag, LogPay, Mercedes ServiceCard, Multi Service Tolls, OMV, PLOSE, Ressa, TotalEnergies, TSI Global Star, UTA

  • Kreditne kartice

    Mastercard in VISA