Резервация на евровинетка

Снимка на камион с регистрационна табела. Част от регистрационната табела, съдържаща държавата, е подчертана.

Държава на регистрация на превозното средство

Изберете кода на държавата, в която е регистрирано Вашето превозно средство. Кодът на държавата също е и на регистрационния Ви номер.

Снимка на регистрационния документ с подчертана държава на регистрационния номер

X

Регистрационен номер на автомобила

Моля, въведете регистрационния номер, точно както е на Вашето свидетелство за регистрация на автомобила.

Снимка на камион с подчертан регистрационен номер

X

Клас на оси

Моля, изберете класа на осите според общия брой оси на товарния автомобил или комбинацията товарен автомобил – ремарке, която използвате на магистралата. За целта просто съберете броя на осите на товарния автомобил и ремаркето (ремаркетата). Моля, обърнете внимание: Повдигнатите оси не са изключени и трябва да бъдат пресметнати.

Снимка, показваща страничен изглед на камион с подчертани оси

X

Емисионен клас

Моля, изберете емисионния клас на Вашето превозно средство. Можете да намерите емисионния клас в свидетелство за регистрация на автомобила Ви. Нямате евростандарт в свидетелството си за регистрация? Тогава важи следната таблица:
Емисионен класДата на първата
регистрация
Euro 0до 30.06.1992
Euro 101.07.1992 - 30.09.1995
Euro 201.10.1995 - 30.09.2000
Euro 301.10.2000 - 30.09.2005
Euro 401.10.2005 - 30.09.2008
Euro 5 и EEV*01.10.2008 - 31.12.2012
Euro 6 или по-малко замърсяващиот 01.01.2013
* EEV = Enhanced Environmental friendly Vehicle
Снимка на камион с документи за емисии и регистрация

X

Валидна от

Валидна от

Моля, въведете началната дата на периода, в който искате да използвате платените пътища. Валидността започва с резервацията. За бъдещи периоди валидността започва в 0:00 часа на първия ден.

X

Валидна до

Валидна до

Моля, въведете крайната дата на периода, в който искате да използвате платените пътища. Срокът на валидност е най-малко 1 календарен ден и максимум 1 година. Валидността изтича в 24:00 часа на последния ден на валидност.

X

 


Моля, обърнете внимание: Дания изход 2025

На 1 януари 2025 г. Дания ще премине от евровинетка към пътен данък за тежкотоварни превозни средства на база изминати километри. Моля, проверете www.vejafgifter.dk/en за повече информация относно новия данък. В резултат на тази промяна след 31 декември 2024 г. в Дания вече няма да е необходима евровинетка.

 

В останалите държави членки на Евровинетката: Люксембург, Нидерландия и Швеция все още е необходима евровинетка за тежкотоварни превозни средства.


Регистрация и приемане

Не е необходимо да създавате акаунт, за да можете да резервирате евровинетка. Евровинетката се съхранява в електронен вид и няма нужда да носите допълнителни документи на хартиен носител със себе си. Евровинетката е такса за използване на пътищата. Тежкотоварните превозни средства с брутно тегло на превозното средство от минимум 12 тона трябва да закупят евровинетката, за да използват магистралите и магистрали с такса в страните с евровинетката (Дания, Люксембург, Холандия и Швеция). По нареждане на страните с евровинетка AGES е отговорна за продажбите на евровинетката. Евровинетката се приема във всички страни по евровинетката. Ето защо дори ако пътувате през няколко страни с евровинетка, Ви е необходима само една валидна евровинетка.


Приемани средства за плащане

  • Карти за гориво и паркиране

    AS24, Circle K, DKV, Esso, euroShell, eurotoll sas, EUROTRAFIC, Eurowag, LogPay, Mercedes ServiceCard, Multi Service Tolls, OMV, PLOSE, Ressa, TotalEnergies, TSI Global Star, UTA

  • Кредитни карти

    Mastercard и VISA