Eurovignet boeking

Afbeelding vrachtwagen met kentekenplaat. Het land van herkomst van de nummerplaat is omcirkeld.

Land kenteken

Kies de landcode van het land waarin uw motorrijtuig geregistreerd staat. De landcode staat ook op uw kentekenplaat.

Afbeelding van het kentekenbewijs en het land van herkomst kenteken omcirkeld

X

Kenteken

Vul hier het kenteken in van het trekkend motorrijtuig zoals vermeld op de kentekencard/het kentekenbewijs.

Afbeelding vooraanzicht vrachtwagen met het kenteken omcirkeld

X

Assenklasse

Kies de assenklasse die overeenkomt met het aantal assen van de vrachtauto of vrachtautocombinatie waarmee u gebruikmaakt van de autosnelweg. Dus tel het aantal assen van de vrachtauto en aanhanger(s) bij elkaar op. Of van de trekker en de oplegger. Let op: hef- of lift-assen, die geheven zijn, tellen ook mee.

Afbeelding zijaanzicht vrachtwagen met assen

X

Milieuclassificatie

Kies de euronorm zoals vermeld op de kentekencard/het kentekenbewijs van het motorrijtuig.Staat voor het motorrijtuig geen euronorm vermeld in het kentekenregister of op de kentekencard/het kentekenbewijs? Dan is het volgende tabel van toepassing:
EuronormDatum
1e toelating
Euro 0t/m 30-06-1992
Euro 101-07-1992 - 30-09-1995
Euro 201-10-1995 - 30-09-2000
Euro 301-10-2000 - 30-09-2005
Euro 401-10-2005 - 30-09-2008
Euro 5 en EEV*01-10-2008 - 31-12-2012
Euro 6 of schonervanaf 01-01-2013
* EEV-aantekening = Enhanced Environmental friendly Vehicle
Afbeelding vrachtwagen met uitstoot en kentekenbewiijs

X

Geldig van

Geldig van

Vul hier de startdatum in van het tijdvak waarin u gebruik wilt maken van de snelweg. De geldigheid start op het tijdstip van de boeking. Voor toekomstige tijdvakken start de geldigheid om 0.00 uur van de eerste dag.

X

Geldig t/m

Geldig t/m

Vul hier de einddatum in van het tijdvak waarin u gebruik wilt maken van de snelweg. Het tijdvak is ten minste 1 kalenderdag en maximaal 1 jaar. De geldigheid eindigt om 24:00 op de laatste dag van geldigheid.

X

 


Let op: Denemarken Exit 2025

Op 1 januari 2025 stapt Denemarken over van het Eurovignet op een kilometerheffing voor zware vrachtauto's. Kijk op www.vejafgifter.dk/en voor meer informatie over de nieuwe belasting. Als gevolg van deze verandering zal een Eurovignet niet langer nodig zijn in Denemarken na 31 december 2024.

 

In de andere Eurovignet lidstaten: Luxemburg, Nederland en Zweden is een Eurovignet nog steeds verplicht voor zware vrachtauto's.


Registratie en aanvaarding

U hoeft geen account aan te maken om een vignet te kunnen boeken. De boeking wordt direct, elektronisch vastgelegd in de database en het is niet nodig in het motorrijtuig papieren bewijsstukken te hebben. Het eurovignet is verplicht voor vrachtwagencombinaties met een toegestane maximum massa van 12 ton en meer. Een eurovignet is geldig in alle verdragslanden (Nederland, Luxemburg, Denemarken en Zweden). Dus zelfs als u door verschillende Eurovignetlanden rijdt is slechts 1 geldig Eurovignet nodig. AGES is verantwoordelijk voor de uitvoering van de dienstverlening van het eurovignetsysteem.


Geaccepteerde betaalmiddelen

  • Tank- en vlootkaarten

    AS24, Circle K, DKV, Esso, euroShell, eurotoll sas, EUROTRAFIC, Eurowag, LogPay, Mercedes ServiceCard, Multi Service Tolls, OMV, PLOSE, Ressa, TotalEnergies, TSI Global Star, UTA

  • Creditcards

    Mastercard en VISA