Informacije o evrovinjetah

Pogosto zastavljena vprašanja

Imetniki kartic DKV so lahko za namen avtentikacije uporabnika preusmerjeni na spletno stran my.dkv-mobility.com. Če se pojavijo težave z avtentikacijo tega uporabnika, poskusite ponovno rezervirati. Upoštevajte tudi informacije v rubriki www.dkv-mobility.com/sl/cestnina/vinjeta/#faq.
Prosim, obrnite se na izdajatelja vaše kartice.
Preden končate z naročilom preverite pravilnost vaših podatkov. Če po koncu odkrijete napako, naročila ne boste mogli več popraviti. Pri vinjetah s preostalim časom veljavnosti lahko z zahtevkom za povračilo dobite povrnjen del plačane cestnine.
Ne, vinjete ni mogoče naročiti za nazaj. Začetek veljavnosti evrovinjete ne more biti pred trenutkom naročila (datum, čas).
Če ste vpisali napačno registrsko oznako ali oznako države, morate naročiti novo evrovinjeto s pravilnimi podatki. Če ste vnesli napačno obdobje veljavnosti, morate potrebno dodatno obdobje naknadno naročiti. Če ste vnesli napačno kombinacijo osi in emisijskega razreda in je cena (v skladu s seznamom tarif) višja ali enaka ceni, ki bi jo plačali za pravilen vnos, nove vinjete ni treba naročiti. V nasprotnem naročite novo vinjeto.
Če ste nepravilno vnesli varnostno kodo, se samodejno prikaže nova varnostna koda in lahko poskusite znova.
Ne, to ni možno.
V polje registrska številka vnesite registrsko številko vašega vozila z vsemi vezaji (kot je napisano na prometnem dovoljenju). Vnos posebnih znakov ni možen. Posebne črke, kot na primer Ö ali Ø zamenjajte z O in črke kot Ä ali Å z A itd.
Emisijski razred najdete v dokumentaciji vašega vozila. Če emisijski razred ni znan ali če emisijski razred vašega vozila ni naveden na seznamu, vnesite »Euro 0«.
Za električna vozila vnesite emisijski razred »Euro 6 ali nižje emisije«.
Ne, prepis načeloma ni mogoč.
Takoj ko zapustite stran potrditve ali jo zaprete, tiskanje ali shranjevanje potrdila ni več možno.
Po zaključku naročila boste na portalu videli stran, na kateri lahko natisnete potrdilo o naročilu ali ga shranite v obliki zapisa PDF.
Preko spleta lahko naročate le, če imate kartico za gorivo, kartico flote ali kreditno kartico. Seznam možnih plačilnih sredstev najdete na začetni strani. V nasprotnem lahko kupite vinjeto na številnih prodajnih mestih. Seznam prodajnih mest za vinjete najdete na spletu na naslovu www.ages.de.
Pri nakupu lahko določite začetni datum veljavnosti kadarkoli v tekočem koledarskem letu in trajanje veljavnosti največ 1 leto. Pred koncem vsakega leta se določajo nove tarife za naslednje leto. Od tega trenutka je možno prednaročiti tudi vinjete z začetkom veljavnosti v prihodnjem koledarskem letu.
Vinjeta je lahko veljavna največ 1 leto.
Za vozila, registrirana v Danski in Švedski, je treba kupiti vinjete pri nacionalnem davčnem uradu ali pri uradu za cestni promet.
Če nakupa še niste potrdili s klikom na ukazno polje »Naroči«, vaše naročilo še ne bo izvedeno. Če ste naročilo po tem postopku zaključili in se stran ne odziva, se obrnite na našo vročo linijo na telefonski številki: +49 1805 014653 *.(* 0,14 evrov vsaka začeta minuta iz stacionarnega omrežja Deutsche Telekom, stroški klica iz omrežij drugih ponudnikov ali iz mobilnih omrežij se lahko razlikujejo. Klicatelji iz tujine plačajo stroške mednarodnega pogovora odvisno od njihovega ponudnika. Stanje: 01.04.09).
Ne, registracija ni potrebna.
CVV2 je koda za preverjanje in je napisana samo na hrbtni strani kreditne kartice. Zadnje 3 števke so koda za preverjanje.
Podpis je varnostni znak.
Ne, podatkov o naročilu ni treba natisniti. Potrdilo je namenjeno samo za vašo dokumentacijo in ga ni treba voziti s seboj v vozilu.
Informacije o povračilih najdete v področju Dokumenti/Informacije o povračilih.
Ne, storniranje preko spletnega portala ni možno.
Ne, nakupa preko spleta ni mogoče stornirati na prodajnem mestu.
Po prejetju vaše dokumentacije bo zahtevek obdelan v nekaj dneh.
Ne, ne morete prejeti potrdila o povračilu. Knjižba je veljavna brez potrdila.
Našo vročo linijo lahko pokličete med 8:00 in 17:00 uro (srednjeevropski čas) na telefonsko številko:+49 1805 014653 *. (* 0,14 evrov vsaka začeta minuta iz stacionarnega omrežja Deutsche Telekom, stroški klica iz omrežij drugih ponudnikov ali iz mobilnih omrežij se lahko razlikujejo. Klicatelji iz tujine plačajo stroške mednarodnega pogovora odvisno od njihovega ponudnika. Stanje: 01.04.09).
Da, potrdilo o naročilu iz davčnopravnega vidika velja kot račun.
Za naročilo potrdilo o naročilu ni merodajno. Za davčne namene upoštevajte zakonsko določene roke hranjenja dokumentacije.
Vroča linija vam je na voljo od ponedeljka do petka od 8:00 do 17:00 ure CET.
Dnevna vinjeta je veljavna le en cel koledarski dan in lahko prične veljati šele ob trenutku nakupa.
Po naročilu ni časa obdelave. Če ste naročili evrovinjeto s takojšnjim pričetkom veljavnosti, lahko takoj po naročilu začnete uporabljati ceste, za katere je potrebno plačilo cestnine.
Načeloma lahko vsakdo kupi evrovinjeto za svoje vozilo. Pomembno je le, da je bila evrovinjeta kupljena pravočasno, pred pričetkom vožnje, in da so bili pri naročilu vneseni pravilni podatki.
Poleg podatkov, ki jih potrebujemo za naročilo evrovinjete, bomo zajeli in shranili tudi vaš naslov IP. Naslov IP bomo izbrisali 3 leta po koncu veljavnosti evrovinjete.
Potrdilo o naročilu se za poslovne in davčne namene smatra kot račun. Zato dodaten račun ne bo izstavljen.
Navodila za uporabo najdete v področju Dokumenti/Navodila za uporabo.
Kartice VISA in Mastercard so omejene pri uporabi portala za evrovinjete. Z isto kartico lahko izvedete samo 4 naročila v 3 dneh. Pri naročilu se sprejema znesek do 50 €. Za višje zneske lahko uporabite katero od drugih plačilnih sredstev.
Naročanje več evrovinjet hkrati (nakupovalna košarica) je možno samo s karticami za gorivo/karticami flote.
V tem primeru lahko natisnete ali prenesete zbirno potrdilo, ki velja za vse kupljene evrovinjete.
Najprej bodo naročene vinjete, ki pričnejo veljati prej. Izvedena bodo vsa naročila do limita kartice. Neplačane vinjete ostanejo v nakupovalni košarici. Nato lahko izvedete plačilo preostalih evrovinjet z drugim plačilnim sredstvom.
Vsako vneseno evrovinjeto lahko pred nepreklicnim nakupom izbrišete iz nakupovalne košarice.
Za natančnejše informacije se obrnite na prometne urade posameznih držav.
Da, na datum naročila se lahko zapeljete v vse države s sistemom evrovinjet, tudi na isti dan v več držav.
Da, naenkrat lahko kupite do 10 evrovinjet.
Vnos kode 3D Secure je namenjen dodatni varnosti pri spletnih transakcijah s kreditnimi karticami. Tveganje prevare in neizvedba plačil zaradi zlorab kartic se s tem znatno zmanjša.
Evrovinjeta je elektronsko shranjena. Od 1. oktobra 2008 dalje ni treba več imeti s seboj potrdila.
Povežite se z izdajateljem kartice in vprašajte, ali je plačilo evrovinjete z vašo kartico dovoljeno.
Še enkrat preverite vse vnose in se po potrebi posvetujte z izdajateljem kartice.