Rezervare eurovinietă

Imagine care arată un camion cu plăcuța de înmatriculare. Partea referitoare la țară a plăcuței de înmatriculare este evidențiată

Țara de înmatriculare a autovehiculului

Selectați codul țării în care este înmatriculat autovehiculul. Codul de țară se află și pe plăcuța de înmatriculare.

Imagine care arată hârtia de înmatriculare cu țara de înmatriculare evidențiată

X

Număr de înmatriculare autovehicul

Introduceți numărul de înmatriculare exact așa cum apare pe certificatul de înmatriculare al autovehiculului dumneavoastră.

Imagine care arată camionul cu numărul de înmatriculare evidențiat

X

Clasa de axe

Selectați clasa de axe în funcție de numărul total de axe ale autocamionului sau ale combinației autocamion-remorcă pe care o utilizați pe autostradă. Pentru aceasta, adunați pur și simplu numărul de axe ale autocamionului și ale remorcii/remorcilor. Atenție: Axele ridicate nu se exclud și trebuie incluse în calcul.

Imagine care arată vederea laterală a unui camion cu punți evidențiate

X

Clasa de emisii

Selectați clasa de emisii a autovehiculului dumneavoastră. Găsiți clasa de emisii în certificatul de înmatriculare al autovehiculului dumneavoastră. Nu apare nicio normă Euro în certificatul de înmatriculare? Atunci se aplică următorul tabel:
Clasa de emisiiData primei
înmatriculări
Euro 0până la 30.06.1992
Euro 101.07.1992 - 30.09.1995
Euro 201.10.1995 - 30.09.2000
Euro 301.10.2000 - 30.09.2005
Euro 401.10.2005 - 30.09.2008
Euro 5 și EEV*01.10.2008 - 31.12.2012
Euro 6 sau cu emisii mai scăzute de laod 01.01.2013
* EEV = Enhanced Environmental friendly Vehicle
Imagine a unui camion cu emisii și hârtie de înmatriculare

X

Valabil de la

Valabil de la

Introduceți data de începere a perioadei în care doriți să utilizați drumurile cu taxă. Valabilitatea începe odată cu rezervarea. Pentru perioadele viitoare, valabilitatea începe de la ora 0:00 a primei zile.

X

Valabil până la

Valabil până la

Introduceți data de final a perioadei în care doriți să utilizați drumurile cu taxă. Perioada de valabilitate este de minimum 1 zi calendaristică și maximum 1 an. Valabilitatea se încheie la orele 24:00 ale ultimei zile de valabilitate.

X

 


Vă rugăm să rețineți: Danemarca ieșire 2025

La 1 ianuarie 2025, Danemarca va trece de la eurovinieta la o taxă rutieră bazată pe kilometraj pentru vehiculele grele de marfă. Vă rugăm să consultați www.vejafgifter.dk/en pentru mai multe informații despre noua taxă. Ca urmare a acestei schimbări, Eurovinieta nu va mai fi necesară în Danemarca după 31 decembrie 2024.

 

În celelalte state membre ale Eurovinietei: Luxemburg, Țările de Jos și Suedia, o Eurovinieta este în continuare necesară pentru vehiculele grele de marfă.


Înregistrare și acceptare

Nu este nevoie să vă creați un cont înainte de a putea rezerva o eurovinietă. Eurovinieta este stocată electronic și nu este nevoie să aveți asupra dumneavoastră alte documente în format tipărit. Eurovinieta reprezintă o taxă de utilizare a drumurilor. Pentru vehiculele grele de marfă, cu o masă brută a vehiculului de minimum 12 tone, trebuie achiziționată eurovinietă pentru a utiliza autostrăzile și drumurile naționale cu taxă în țările din cadrul sistemului Eurovinieta (Danemarca, Luxemburg, Țările de Jos și Suedia). La comanda țărilor din cadrul sistemului Eurovinieta AGES este responsabil de comercializarea eurovinietelor. Eurovinieta este acceptată în toate țările din cadrul sistemului Eurovinieta. În consecință, chiar dacă vă deplasați prin mai multe țări din cadrul sistemului Eurovinieta, aveți nevoie de o singură eurovinietă valabilă.


Metode de plată acceptate

  • Carduri de combustibil și flote

    AS24, Circle K, DKV, Esso, euroShell, eurotoll sas, EUROTRAFIC, Eurowag, LogPay, Mercedes ServiceCard, Multi Service Tolls, OMV, PLOSE, Ressa, TotalEnergies, TSI Global Star, UTA

  • Carduri bancare

    Mastercard și VISA